35 Years of Designing Community

COMPLETE: Woodland Baptist Church Renovation

Sometimes a small renovation can have a huge impact on the way a building is interacted with by its users, or the way a building is perceived by the local community. Such is the case with the recently completed Woodland Baptist Church Renovation project that was just recently completed. Nestled within a growing San Antonio suburb, the existing church campus consisted of an education building with a dogtrot breezeway that bisected it into two separate structures. The goal of the project was to enclose this unusable, uninviting space and create a more pronounced and unifying entrance for both structures to share and utilize. A warm and inviting color palate was introduced to work in harmony with the existing steel exposed structure throughout the new lobby space. The new lobby is also furnished with pieces that give the space a more "homey" and comforting feeling to visitors and members of the church as they make their way from building to building. Lastly, large glass entrances portals at each threshold of the lobby allow the landscape to penetrate through into the lobby, blurring the transition between interior and exterior space. This was a really fun small project to work on that we know will have a positive impact on the church over time. To see more images of the project, please click on the pictures below.